دانشجو دانلود

دانشجو دانلود

در صورتی که دانلود شما با موفقیت انجام نشد با این آی دی تلگرام SanaShop_Support@ در ارتباط باشید. از دوستان پیشاپیش بابت ایرادات معذرت می خواهم
دانشجو دانلود

دانشجو دانلود

در صورتی که دانلود شما با موفقیت انجام نشد با این آی دی تلگرام SanaShop_Support@ در ارتباط باشید. از دوستان پیشاپیش بابت ایرادات معذرت می خواهم

خوراکی های فوق العاده برای "سلامتی قلب"


"بیماری قلبی" دشمن شماره یک "سلامتی انسان" به حساب می آید.
۱- انواع توت ها:
محققان معتقدند که آنتی اکسیدانهای موجود درانواع "توت" باعث از بین رفتن کلسترول ldl(چربی بد) می شود. همان طور که می دانید این نوع "کلسترول" در "دیواره رگهای خونی" رسوب کرده و باعث بروز "بیماری های قلبی" و سکته می شود. همچنین ثابت شده که این نوع میوه از نظر میزان آنتی اکسیدان موجودخوراکی های فوق العاده برای سلامتی قلب در مقایسه با ۴۰ نوع میوه و سبزی دیگر رتبه اول را دارد. آنتی اکسیدان ها باعث خنثی شدن تولیدات فرعی ناشی از متابولیسم (رادیکال های آزاد) می شود که این مواد نقش موثری در بروز "سرطان" و بیماری های مرتبط با افزایش سن دارد. آنتوسیانین نوعی آنتی اکسیدان است که میزان فراوان در توت سیاه، تمشک سیاه، انگور فرنگی(مویز) و "انگور قرمز" وجود دارد و نقش موثری در حفظ سلامت بدن دارد. بنابر این توصیه می شود که هر روز ۱ فنجان از انواع توت ها مصرف شود.

۲- ماهی آزاد:
ماهی آزاد سرشار از "اسید چرب امگا ۳" است که چربی مفید برای بدن می باشد. سایر ماهی های چربی همچون ماهی آزاد، ماهی ماکرل، "شاه ماهی" و ساردین نیز به مقدار کافی از این اسید چربی مفید بهره مند هستند. این نوع چربی باعث خطر ابتلا به "بیمار های قلبی" و کاهش "تری گلیسیرید خون" می شود.( چربی خون نقش موثری در بیماری های قلبی و دیابت دارد.)
بعلاوه اسید چرب امگا۳ مانع لخته شدن خون بوسیله "پلاکت خونی" یا بلوکه شدن پلاکت ها در دیواره رگ ها می گردد.
بنابر این توصیه می شود که در وعده غذای هفتگی خود حداقل دو وعده خوراک ماهی را بگنجانید.

برای کاهش استرس آب بنوشید


یک متخصص تغذیه معتقد است: میان استرس و تغذیه ارتباط مستقیمی وجود دارد.

سید مرتضی صفوی توضیح داد: برخی مواد غذایی میزان استرس را افزایش می‌دهند و برخی دیگر از میزان استرس فرد می‌کاهند بنابراین لازم است بیمار از رژیم غذایی مناسبی پیروی کند.
وی با بیان این‌که تغذیه نقش مهمی بر کنترل استرس‌های روحی و روانی دارد، اظهار کرد: با توجه به این‌که استرس در شرایط امروزی و نوع شهرنشینی با زندگی افراد به نوعی درگیر شده، لازم است از طریق رژیم غذایی مناسب به کنترل این مشکل بپردازیم.
صفوی با بیان این‌که استرس با حالت‌هایی مانند گرفتگی عضلانی، بالا رفتن تپش قلب و احساس درد در ناحیه سینه بروز می‌کند، افزود: در صورتی که بیمار نتواند بر فشار روحی ایجاد شده غلبه کند، استرس در آینده زمینه ساز بیماری‌های دیگری در فرد می‌شود یکی از راه‌های کنترل استرس، تغذیه مناسب است.
این متخصص تغذیه با تاکید بر این نکته که مایعات نقش مهمی در کنترل و کم کردن فشارهای روحی به ویژه استرس دارند، ادامه داد: توصیه می‌شود مایعات به صورت مکرر استفاده شود زیرا مایعات به خصوص آب نقش مهمی در تنظیم سیستم عصبی دارد.

وی تصریح کرد: تقریبا 60 تا 65 درصد بدن افراد بزرگ‌سال را آب تشکیل می‌دهد و بسیاری از فعالیت‌های سلولی و برون سلولی توسط مصرف آب در بدن تنظیم می‌شود. برای کاهش استرس، آب زیاد بنوشیم زیرا مایعات نقش مهمی در کنترل استرس دارند.
صفوی با بیان این‌که مصرف برخی مواد غذایی موجب کاهش استرس می‌شوند، ادامه داد: برای نمونه غذاهای دریایی ماهی و میگو موجب کاهش استرس می‌شود و هم‌چنین انواع میوه‌ها، سبزیجات به خصوص مغزهای آجیل در صورتی که بدون نمک و خام باشند نیز در کاهش موثر هستند. گوشت پرندگان مانند مرغ، غاز و اردک به کم شدن استرس کمک می‌کند.

این متخصص تغذیه با بیان این‌که مصرف سبزی و میوه به چند دلیل موجب کاهش استرس می‌شود، خاطرنشان کرد: یکی از علل مهم مصرف این دسته از مواد غذایی، وجود مایعات فراوان در سبزی و میوه است زیرا آب موجود در کاهو حتی بیشتر از آبی است که در شیر وجود دارد.
صفوی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد کاهو را آب تشکیل می‌دهد، تصریح کرد: نوشیدن آب موجب آرامش در فرد می‌شود و حتی تنوع رنگ در میوه‌ها و سبزیجات نیز در انسان نشاط ایجاد می‌کند که همین عامل در کاهش استرس موثر است.
وی با تاکید بر این نکته که مصرف غذاهایی که املاح و ویتامین‌های زیادی دارند مانند میوه‌ها و سبزیجات در بهتر شدن خلق و خوی افراد موثر است، ادامه داد: تحقیقات نشان می‌دهد که ویتامین B6 موز به کاهش استرس کمک می‌کند و موز حاوی ترکیبات مفیدی است که استرس را کم می‌کند.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به این‌که دانه‌های غلات به ویژه آن دسته که سبوس کافی دارند برای کاهش استرس مناسب هستند، خاطرنشان کرد: متاسفانه غلات در بیشتر موارد تصفیه شده مصرف می‌شود، در نتیجه این دسته به اندازه کافی در رژیم غذایی وجود ندارد و هم‌چنین حبوبات نیز در کاهش استرس نقش مهمی دارند.
صفوی با تاکید بر این نکته که مصرف گوشت سفید به دلیل پروتئین و اسیدهای چرب به خصوص امگا سه می‌تواند خلق و خوی افراد را بهبود بخشد، توصیه کرد، هفته ای دو بار ماهی مصرف شود، همچنین بهتر است غذاهای دریایی همراه با سبزیجات به خصوص ترخون و ریحان مصرف شوند.
وی افزود: کنترل نمک، قندهای ساده و تصفیه شده، شکر، شیرینی مربا، نوشابه، آب میوه‌های صنعتی، چربی‌هایی که حرارت دیده‌اند و کافئین موجود در نوشابه و قهوه موجب کنترل استرس می‌شود. غذاهای فست‌فود هم در افزایش استرس نقش مهمی دارند بنابراین لازم است که مصرف این دسته از گروه غذایی را کاهش و حتی حذف کنیم.

منبع : کانون

بطری های یک بار مصرف آب را در فریزر قرار ندهید

مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اعلام این مطلب گفت: در شرایط خاصی که دسترسی به آب آشامیدنی سالم وجود ندارد نظیر زندگی در اردوگاه ها، هنگام سفر و در شرایط بحرانی و اضطراری مصرف آب آشامیدنی بطری شده ضرورت می یابد.

نسرین علیزاده افزود: آب سالم و بهداشتی بهترین نوشیدنی برای رفع تشنگی و تأمین کننده نیاز بدن برای انجام سوخت و ساز طبیعی مواد است که به تعادل مواد در بدن کمک می کند.
وی تصریح کرد: آب هم چنین تعدیل کننده حرارت بدن است و در هنگام تعریق این حرارت کنترل می شود.
وی با بیان این که انتقال برخی ویتامین ها در بدن از طریق حل شدن در آب انجام می شود، تأکید کرد: از مصرف آب یا خرید بطری هایی که به مدت طولانی در مجاورت نور آفتاب و حرارت قرار گرفته است به شدت خودداری کنید.
علیزاده اظهار داشت: به دلیل بالا بودن برخی املاح در آب های معدنی نظیر سدیم لازم است افراد مبتلا به بیماری های کلیوی و قلبی – عروقی نظیر فشار خون بالا در مصرف این آب ها احتیاط و در این زمینه با پزشک خود مشورت کنند.

وی با اشاره به این که مصرف مداوم آب های معدنی توصیه نمی شود، اضافه کرد: از پر کردن مکرر بطری های پلاستیکی یک بار مصرف با آب و نوشیدن چندباره از آن به دلیل خطر وجود آلودگی های میکروبی خودداری کنید.

منبع : کانون